Planificari

Planificarea gradinii e unul dintre cele mai importante lucruri. De obicei se face iarna pentru primavara viitoare, asta mai ales pentru ca iarna nu prea avem de lucru in gradina si astfel ne mai amagim putin dorul de gradinarit. Planificarile ne ajuta sa stim ce si unde vom planta, necesarul de plantute pentru fiecare cultura calculat in functie de suprafata alocata si distantele de plantare sau necesarul de seminte pentru plantele care vor fi semanate direct in gradina.

Daca nu l-ati facut in iarna, nici primavara devreme nu e tarziu, atata timp cat e facut inainte sa ne apucam de lucrul efectiv in gradina. Planificarea poate fi facuta atat pentru gradina de legume cat si pentru cea decorativa si cel mai important este sa fie facuta in cazul infiintarii unei gradini noi.

Daca folositi metoda rotirii culturilor in gradina de legume e bine sa pastrati planurile din anii anteriori pentru a sti cu exactitate ce cultura va urma pe un anume spatiu. Tineti mereu la indemana planul, eventual pastrati si o copie undeva ca sa nu ramaneti fara el in cazul deteriorarii celui pe care il purtati mereu prin gradina. Gradinaritul va fi astfel mai ordonat si culturile mai usor de urmarit.

Pentru gradina ornamentala planificarea este esentiala pentru a putea aranja plantele in strat in functie de inaltimi, culori sau texturi fara a face prea multe greseli la locul de plantare si a fi nevoiti sa le mutam dupa ce le-am plantat deja. Spor la treaba si ganditi planul de doua ori inainte sa va apucati de sapat.

Anunțuri

1 comentariu (+add yours?)

  1. vasi
    Apr 03, 2012 @ 18:15:30

    Draga mea, ai mare dreptate. Stii ce bine este cand stii sigur ce vrei sa plantezi si mai ales unde. Eu, din toamna stiam care este stratul inaltat pentru morcovi, care pentru castraveti…Pup!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: