Germeni

Ma tot framant si caut in ultima vreme informatii despre cum se cultiva germenii si micro-plantele. Am vazut tot felul de echipamente sofisticate pentru producerea germenilor dar parca n-as da banii pe ele inainte sa incerc sa vad daca imi si place sa le consum. Fiind iarna si verdeturile sunt rare, alea aduse de la capatul pamantului si crescute la bec nu prea ma incanta, m-am gandit ce ar fi daca as cultiva niste germeni si micro-plante.

Am ceva seminte culese din gradina, ca alea de se gasesc de cumparat pentru semanat nu sunt bune pentru asa ceva, iar cele speciale pentru germeni sunt prea scumpe sau nu prea se gasesc de cumparat. Ma gandeam sa incerc floarea soarelui, salata si spanac si din seminte de cumparat susan. Ideea e ca se cultiva in borcane cu apa, se tot spala si apoi dupa cateva zile sunt gata.

Mi-ar prinde bine daca careva dintre voi a facut experimente din astea si mi-ar spune si mie ce ati cultivat, cum v-au reusit si apoi cum le-ati consumat. Am inteles ca se pot consuma atat crude cat si gatite.

Astept pareri 🙂

Anunțuri

10 comentarii (+add yours?)

  1. Iulia
    Dec 20, 2012 @ 19:18:40

    Cel mai simplu de crescut e cresonul. Incolteste imediat. Eu as pune semnintele direct in pamant. Se insamanteaza asa, mai dese, nu se raresc si se taie cu foarfeca firele pe care vrem sa le mancam. E ceva bun, dar pentru cine a mai mancat grau incoltit macar… Nu oricine e obisnuit cu genul asta de alimentatie. Sanatate maxima!

    Răspunde

  2. Simona
    Dec 20, 2012 @ 19:47:22

    Inafara de germeni de grau, alt tip nu am incercat.
    Eu am mai incercat sa mananc si grau un pic crescut.
    Mai bine zis, m-am chinuit sa mananc…m-a tinut 2 zile :))

    Răspunde

  3. Dani
    Dec 20, 2012 @ 21:17:21

    Poti incerca sa pui la incoltit linte sau ridichi, chiar si trifoi. Poate te-ar ajuta sa citesti ce scrie aici : http://sproutpeople.org/

    Răspunde

  4. Gabriela
    Dec 21, 2012 @ 06:54:07

    Doar am citit; nu am incercat. O fi bun, o fi sanatos, nu zic, n-am avut insa curiozitatea.
    Imediat dupa sarbatori, voi insamanta mirodenii in ghivece.

    Răspunde

    • greenzonelife
      Dec 21, 2012 @ 08:34:22

      Nu vreau sa fac din asta un stil de viata, suntem omnivori 🙂 era doar o curiozitate, un adaos la meniu, ceva verde. Da, abia astept sa treaca putin din iarna sa ma apuc si eu de semanat diverse.

      Răspunde

  5. Oana
    Iun 20, 2013 @ 10:37:51

    Aparatele de germinare recircula apa deci recircula si toxinele aparute prin germinare
    Cel mai bine faci germinare la borcan sau la tavite

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: