Pampuste :)

Sau mai pe inteles gogosi 🙂 Citisem aici despre ele si mi-a parut distractiv termenul, apoi m-a tot framantat ideea sa fac cumva sa fac si eu. Eu sunt mare amatoare de gogosi, doar ca nu am rabdarea necesara pana se dospeste aluatul. Asa ca reteta asta a picat la fix. Gogosi cu iaurt, o imitatie aproape perfecta a gogosilor adevarate cu aluat dospit, doar ca sunt gata in doar cateva minute. Pe undeva se aseamana parca cu papanasii prajiti.

Pentru 25-30 gogosi, in functie de cat de mari le nimeriti, aveti nevoie de 200 gr iaurt, un ou, 3 linguri zahar, 150 gr faina si 1 lingurita praf de copt. Puteti adauga zahar vanilat sau coaja de lamaie, eu am folosit zaharul cu toporasi. Se amesteca in ordinea data, sau total aleatoriu, nu conteaza 🙂

aluat

Se ia cu lingura aluat si se pune in ulei incins. Aveti grija ca se coc foarte repede. Pana sa iau aparatul au si inceput sa se rumeneasca 🙂

la copt

Se scot apoi pe hartie absorbanta si se mananca ca atare sau cu dulceata

coapte

Pentru mine au trecut testul, super pufoase

pufoase

O sa mai fac gogosi dospite doar cand voi avea chef sa mananc gogosi cu gaura 🙂 Daca v-am facut pofta fugiti repede la bucatarie ca se fac in 5 minute 🙂

Anunțuri

12 comentarii (+add yours?)

  1. Nina
    Iun 01, 2013 @ 08:01:24

    Esti femeia ideala, ce sa mai vorbim! No reteta asta o incerc si eu!

    Răspunde

  2. Mihaela
    Iun 01, 2013 @ 10:12:36

    Sunt o grozavie,am o matusa care asta ne face cand ne ducem pe la ea in vizita,este nasol ca fiind asa bune cu greu te poti opri din mancat,eu nu le fac caci creeaza dependenta si kg multe.
    Sa vezi ce faine sunt inghetata si frisca,ca la profiterol,plus ca si papanasii cu dulceata si smantana,plus…deja imi ploua in gura,cred ca fiind ziua copilului azi o sa fac o portie.
    Numai bine!

    Răspunde

  3. Mark Willis
    Iun 04, 2013 @ 10:54:40

    Hi; Thanks for your comment on my blog. We have been reading News items that say the Danube River is experiencing serious flooding, so we are worried about whether our holiday may be cancelled! How is the weather in Romania?

    Răspunde

    • greenzonelife
      Iun 04, 2013 @ 16:34:52

      Well, the weather here is really wet, is raining for more than 2 weeks now, not continuously, but every day, no wonder that the river is flooding. Hope you will still have your holiday 🙂

      Răspunde

  4. Elisa
    Iun 04, 2013 @ 18:06:11

    Am facut imediat si nu m-am uitat la termen de garantie al prafului de copt, asa ca nu au crescut, dar de bune ce erau mi le-a mancat sotul :)))))))))

    Răspunde

  5. elaine
    Iun 06, 2013 @ 07:30:55

    They look delicious – but very fattening!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: