Fruit curd

Din nou un articol cu titlu in engleza pentru ca nu am gasit o traducere adecvata. Am tot vazut pe net poze si retete cu „lemon curd” si curiozitatea m-a facut sa-mi cumpar si eu un borcanel. Am devenit pe loc dependenta de el. Si cum borcanelul e pe terminate iar eu nu mai am de gand sa dau atatia bani pe el, am cautat reteta pentru a-l prepara singura. Astfel am descoperit ca se poate face din orice fel de citrice si chiar si din alte fructe (capsuni, zmeura, merisoare).

lemon curd

Reteta de baza pentru cel de lamaie contine:

  • 120 ml zeama de lamaie
  • 2 linguri coaja rasa de lamaie
  • 80 gr zahar
  • 3 oua
  • 90 gr unt nesarat
  • optional un praf de sare

Asa ca in weekend ma pun pe treaba🙂

6 comentarii (+add yours?)

  1. Simona
    Iul 03, 2013 @ 09:23:32

    Asteptam impresii de dupa🙂

    Răspunde

  2. simf
    Iul 04, 2013 @ 04:47:06

    poti da mai multe detalii? cum se face? ce e, de fapt? cu ce seamana?

    Răspunde

    • greenzonelife
      Iul 04, 2013 @ 07:02:43

      Pai🙂 e un fel de crema, eu o mananc pe paine cu unt, dar se poate pune in iaurt, inghetata, folosi ca glazura, crema la prajituri, diverse. Are consistenta serbetului, nu sorbetului🙂 de pe vremuri, poate putin mai moale. Se amesteca ingredientele date pe baie marie pana la omogenizare, cu grija sa nu fiarba ca se taie amestecul ca maioneza🙂. Se pastreaza la rece cateva saptamani, daca apuca🙂

      Răspunde

  3. MirelUna
    Iul 11, 2013 @ 09:22:43

    Eu l-am cautat si nu l-am gasit in magazin, dar acum am sa incerc retata ta!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: