Dulceata aurie cu fulgi roz

Ei da, o dulceata de-ti lingi degetele, oala, lingura si daca ti-ar ajunge limba si fundul borcanului 🙂 Din capitolul experimente culinare va prezint azi dulceata de corcoduse. Dar nu orice dulceata. Poate va ganditi, corocduse, bleah, suntem satui de ele dapoi sa mai faci si dulceata.

Asa ca daca tot sunt plicticoase corcodusele am zis sa le mai insufletesc putin. Dar nu va spun tot deodata, doar pe rand, sa savurati experimentul 🙂

Am cules dintr-un corocdus de la servici o plasuta de fructe pe care le-am curatat de samburi si am ramas cu 800 gr de fructe

corcoduse

Peste ele am pus 500 gr zahar si le-am bagat in frigider pana a doua zi ca sa lase zeama

zaharate

Apoi am luat doua greph roz pe care le-am curatat de pielite si a rezultat 600 gr fruct pe care le-am adaugat in amestecul de corocduse. Apoi am taiat bucatele 50 gr ghimbir pe care le-am pus peste, am amestecat bine si le-am pus pe foc sa dea un clocot

mix

Dupa ce au clocotit putin le-am luat deoparte si le-am dat prin sita. Astfel a rezultat un fel de sirop gros la care am mai pus inca 500 gr zahar si l-am pus la fiert

strecurata

A fiert cam o ora la foc mic pana s-a legat, apoi la-m pus in borcane

borcan

Asta e ce a ramas pe fundul oalei si pe care l-am mancat in primul moment dupa ce s-a racorit

gata

Arata tare bine asa cu fulgi de greph prin el iar gustul e absolut bestial 🙂 Poate v-am facut pofta.

Anunțuri

8 comentarii (+add yours?)

  1. Elisa
    Iul 30, 2013 @ 11:09:07

    Green, ai dreptate, corcodusele combinate cu…orice dau ceva senzational: mie mi-au dat gemul de mere de vara cu corcoduse. Era un gem special, nepotul meu l-a apreciat tare mult. De acum cativa ani nu am mai facut – nu au fost mere anul asta si corcoduse am mancat 1 – una -, restul, saci intregi au mers la gunoi 😦
    Si culoare aurie tot de la corcoduse este, seamana cu gemul de caise la aspect.
    Sa le consumi , pe toate, sanatoasa!

    Răspunde

  2. Mihaela Radulescu
    Iul 30, 2013 @ 12:53:54

    Arata grozav si sunt sigura ca este bun,am facut si eu diverse combinatii,dar cu corcoduse rosii.
    Este fain si ca nectar simplu fara zahar,sterilizat.
    Numai bine!

    Răspunde

    • greenzonelife
      Iul 30, 2013 @ 14:23:10

      Erau si corcoduse rosii doar ca acelea erau din alea zemoase tare, astea sunt mai fainoase. Nectar nu prea bem, mama face de piersici albe toamna, dar nu ne incanta, preferam sucurile proaspete.

      Răspunde

  3. Gabriela
    Iul 30, 2013 @ 16:34:57

    Iata un jeleu pe care nu l-am gustat niciodata. Ideea cu corcodusele pare atat de simpla incat te intrebi cum de nu ti-a venit pana acum!?
    De aceea intru atat de des pe blogul tau! 🙂

    Răspunde

  4. Dani
    Iul 31, 2013 @ 10:03:40

    Ce culoare extraordinara !!! N-am corcoduse, s-au trecut deja, dar o sa incerc sa fac din prune cu miezul galben 🙂

    Răspunde

    • greenzonelife
      Iul 31, 2013 @ 10:16:32

      Astea galbene sunt mai tarzii, nici macar nu erau destul de coapte cand le-am cules, cred c-o sa mai incerc inca o tura ca se pare ca nu le culege nimeni 🙂 Sigur merge si din prune. Spor!

      Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: