Dovleac spaghetti

Am plantat in primavara mai multe feluri de dovleci in gradina bunicilor. Unii au rasarit, altii mai putin, iar din cei care au rasarit doar unii au facut si fructe. Astfel, din doua tufe marete de dovleci spaghetti am obtinut doi dovleci, cate unul pe fiecare tufa, sa nu fie cu suparare. Bun si asa decat deloc, macar am seminte pentru la anu 🙂

dovlecel

Asa ca aseara ma apuca pofta de dovleci 🙂 Cum zilele trecute am facut dovleac copt am zis sa-l vad acum pe domnul spaghetti ce poate. L-am taiat frumusel in doua, am scos semintele si le-am pus deoparte pentru la anu

crud

apoi l-am copt 20 minute le microunde ca nu prea aveam chef sa stau ore dupa el in cuptor

copt

am luat o furculita si am purces la extragerea spaghetelor

in coaja

Eu credeam ca furculita il face sa se transforme in spaghete, dar nu, asa e textura lui, deci puteam la fel de bine sa scot miezul si cu lingura ca tot spaghete erau.

spaghetti

Le-am rasfirat putin si le-am adaugat niste branza de capra

cu branza

Nu au fost rele, insa cred ca au nevoie de mult mai mult decat niste branza ca sa fie cu adevarat placute aceste spaghete vegetale.

In primul rand sunt cam zemoase, deci cred ca dupa ce sunt extrase din dovleac ar mai trebui prajite cumva pentru a reduce umezeala. Apoi gustul meu imi spunea ca e nevoie de ceva condimentat langa ele. Sau cred ca o optiune mai buna ar fi sa fie folosit in placinte, ca umplutura. Mai am unul, asa ca nu am prea multe optiuni 🙂 Sugestii?

Anunțuri

10 comentarii (+add yours?)

  1. Mihaela C.P.
    Oct 16, 2013 @ 14:09:25

    Noi l-am mancat cu seminte (coapte in tava si ele impreuna cu dovleacul) cu tot. Mi s-a parut cam fad la gust .

    Răspunde

    • greenzonelife
      Oct 16, 2013 @ 15:42:59

      Da, e cam fara gust, de aia ziceam si eu ca ar merge ceva condimentat pe langa. Semintele le-am pastrat pentru semanat 🙂

      Răspunde

  2. Elisa
    Oct 17, 2013 @ 13:01:13

    http://www.cuelisa.com/2012/02/07/dovlecel-spaghetti/
    Uite cum l-am preparat eu acu’doi ani 🙂 Anul asta am vreo 7 bucati dar eu ii las pentru la iarna, cand celelalte legume se vor fi trecut demult. Poza din cuptor e cam neclara, dar gustul a fost bun.
    Asa, fara nimic, nu poate fi senzational, macar sare, piper, frunze etc si tot trebuie amestecat cu ceva.

    Răspunde

  3. dragana
    Mar 24, 2014 @ 14:11:55

    Inlocuieste pastele fainoase. Este normal ca nu are gust daca nu are condimente. Cand se pune la cuptor (nu iese zemos ca la microunde) se stropeste bine cu ulei de masline, putin piper, sare, eventual busuioc uscat. Cand il scoatem din cuptor si obtinem „spaghetele” amestecam cu cascaval ras, branza de capra, etc. Pofta buna!

    Răspunde

  4. Doina
    Feb 05, 2016 @ 01:21:09

    Am mancat azi in California, pentru prima data dovleac spaghetti. Dupa ce se coace in cuptor si cu o furculita se scoate miezul spaghete, se adauga sos de tomate sau salsa, busuioc proaspat, si se pune din nou la cuptor pentru 10 minute. Este delicios, sanatos. Se foloseste ca garnitura aici. Unde gasesc in Romania, in supermarket?

    Răspunde

  5. costica
    Dec 05, 2016 @ 10:41:33

    este foarte bun la cuptor cu mozzarella, eu am adus seminte din Canada si anul acesta am avut 4 dovlecei la doua cuiburi. ce am observat este ca cei pusi mai la umbra nu au legat, cei pe linga care am smuls iarba de asemeni nu au legat. Cei care au fost pusi la soare si la care nu am umblat au legat si au avut si fructe

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: