Supravietuitoarele

Odata cu frigurile ce au lovit gradina mamei la inceput de octombrie am cules si toate rosiile, care majoritatea la vremea respectiva erau gogonele. Le-am adus la mine si le-am tinut pe masa din bucatarie pana s-au copt si le-am mancat. Se pare insa ca doua, yellow stuffer, au scapat privirilor si s-au ascuns dupa ghivecele de stevie si ardei iute care ocupa acum o parte din masa din bucatarie. Verificand azi ghivecele si rotindu-le sa nu se aplece prea tare plantele dupa lumina le-am descoperit.

rosii

Culese de apoximativ 3 luni, sarmanele s-au copt, apoi au asteptat cuminti, intrand intr-un fel de stare de stafidire. Nici urma de stricaciune pe ele. Nu o sa le mananc, o sa le las sa vad cat pot rezista 🙂

Anunțuri

10 comentarii (+add yours?)

  1. Dani
    Ian 04, 2014 @ 18:36:07

    Eu zic sa le pui la uscat 🙂

    Răspunde

  2. Dana
    Ian 05, 2014 @ 01:54:38

    Cat de rezistente si sanatoase sunt! Merita un premiu special. Soi bun, ai pastrat seminte?

    Răspunde

    • greenzonelife
      Ian 05, 2014 @ 08:17:44

      Am apucat sa iau cateva seminte de la vreo doua rosii inainte sa dea inghetul, nu prea au multe seminte, sunt goale pe interior, nu au miez deloc, de aia le si zice rosii de umplut 🙂 Probabil ca de aia au si rezistat atat de mult.

      Răspunde

  3. Mihaela C.P.
    Ian 05, 2014 @ 07:00:20

    Rosiile astea (ale tale galbene 🙂 ) care nu sunt foarte zemoase, se pare ca sunt mai rezistente. Eu am soi de rosii gogosar de culoare rosie, nu imi plac la gust, ca sunt numai coaja si aer in interior :), dar sunt interesante.

    Răspunde

    • greenzonelife
      Ian 05, 2014 @ 08:18:53

      Si eu tot de interesante le-am plantat. Asa e, sunt goale pe interior, dar decat plastic din supermarket le prefer 🙂

      Răspunde

  4. Carmen
    Ian 05, 2014 @ 07:33:39

    Drăguţele… ce rezistente!
    Uite, din întâmplare se fac marile descoperiri. 🙂 La anul, ştiind că sunt de cursă lungă, poţi opri mai multe, să ai toată iarna.

    Răspunde

    • greenzonelife
      Ian 05, 2014 @ 08:22:38

      E o idee buna, poate ar trebui sa incerc si cu alte soiuri, tot asa fara prea mult miez. Pare a fi de ajutor faptul ca nu au miez.

      Răspunde

  5. Andreea
    Ian 05, 2014 @ 15:32:43

    Dragutele de ele, ce surpriza ti-au oferit! Mai lasa-le un pic sa se usuce, dar nu de tot, sa fie totusi gumate. Si sa vezi atunci ce dulceata au! El le vad in niste paste. 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: