Damblaua albastra

Sau pe intelesul tuturor cartofi albastri, care de fapt sunt mai mult mov decat albastri, dar nu conteaza. Mi-am facut damblaua, dupa cum zicea sotiorul meu aseara, si mi-am comandat cartofi albastri. Numai asta nu o mai facusem pe anul asta🙂 ei bine ar mai fi cateva, dar alea pe parcurs, ca abia a inceput anul.

Asa ca aseara am mancat cartofi albastri prajiti. Procedura clasica doar cu gustat si pozat la fiecare pas. Asadar, curatat, feliat si pozat.

felii

Apoi maruntit pentru prajit, gustat cartof crud, pozat. Eu una nu suport sa mananc cartof crud, insa acest soi pare sa aiba mai putin amidon ca aia normali si am putut totusi inghiti o bucatica. In rest gust normal.

cruzi

Prajit frumos pana s-au facut aurii, gustat, pozat.

prajiti

Cu totate ca pe dinafara s-au cam rumenit, la interior s-au pastrat albastri.

interior prajit

Dansul este fratele celui mancat🙂 coaja are doar o usoara tenta movulie.

cartof

Insa mugurelul care incepe sa iasa e tot mov.

mugure

Normal ca ii voi pastra pentru pus in gradina bunicilor. Si daca sotiorul, care e curiozitatea intruchipata, a fost foarte neincrezator cu privire la cartofii mei albastri, sa vezi ce fete vor face bunicii🙂

24 comentarii (+add yours?)

  1. Carmen
    Feb 07, 2014 @ 07:30:40

    O, şi eu sunt fascinată de chestii de-astea care trec drept mai ciudăţele.🙂
    Ştii damblaua mea cu roşiile negre. :))

    Iar aici am mai văzut câte ceva fain:
    http://www.planthalia.ro/2013/10/12-delicioase-si-negre-ca-noaptea.html

    Răspunde

  2. s'anda
    Feb 07, 2014 @ 07:36:00

    Dar la gust ?cum sant?Am procurat si eu si am facut la cuptor, sarati piperati,ca la carte, fara sa le spun a lor mei ,…am zis sa vad, asa, intre alte legume, daca vor fi sesizati ca gust si cautati si haliti primii……Daaaarrr…stupoare!!!nu numai ca au ramas in tava,dar s-au auzit si chestii de genul:-ce-i vinetzeala aia ,n-are nici un gust ,ai bagat cotoare de gulii,parca-i pasla,…si argumentul final :sa ti le mananci!!!Mie nu mi s-au parut nici prea-prea nici foarte-foarte-adica asa ca un cartof mai dospit,nici rau dar nici excelent.Acu ce sa zic:-gusturile nu se discuta!!

    Răspunde

    • greenzonelife
      Feb 07, 2014 @ 07:47:51

      La gust sunt exact ca si cartofii normali, diferenta se simte la crtoful crud, faptul ca are mai putin amidon ca cei normali.

      Răspunde

  3. vasile
    Feb 07, 2014 @ 08:44:38

    Felicitari pentru idee si experiment. Crezi ca merita inlocuita (cel putin partial) o prcela cu cartofi romanesti cu asa ceva? Weekend placut.

    Răspunde

    • greenzonelife
      Feb 07, 2014 @ 08:48:02

      Eu sper ca da, cel putin voi incerca sa plantez cativa, poate un rand, macar asa de fantezie, la urma urmei sunt tot cartofi, ramane de vazut daca se va si face ceva🙂 Weekend frumos sit tie!

      Răspunde

  4. ilincaotgramesti
    Feb 07, 2014 @ 10:43:11

    Daaaa, neapărat să-i cultivi. Dacă își păstrează culoarea la fiert poate merită valorificați într-o salată mozaic…vor mai veni idei. Să mulțumim naturii!

    Răspunde

  5. Dani
    Feb 07, 2014 @ 12:35:44

    Unde i-ai comandat ? Poate te imit. Imi doresc sa am asa ceva in gradina, legumele astea colorate ciudat au intotdeauna ceva benefic, antioxidanti si alte cele. Eu ii faceam piure 🙂 Sa se vada movul in toata regula 🙂

    Răspunde

  6. Simona
    Feb 07, 2014 @ 12:39:27

    Ce culoare au
    Vorba lui Dani, eu ii faceam piure :))

    Răspunde

  7. Andreea
    Feb 10, 2014 @ 09:55:40

    Sunt minunati cartofii astia, de aia am vrut si eu sa ii am in gradina. Dar stii, ca anul trecut experimentul meu a esuat. Ai aflat vreun secret? Si noi am facut piure din cartofi violeti, si l-am servit intr-un aranjament cu piure din cartofi normali si cartofi dulci. Ca tot a venit vorba, Nu stiu daca ai incercat sa prajesti cartofi dulci, sunt foarte buni.

    Răspunde

    • greenzonelife
      Feb 10, 2014 @ 09:59:15

      Pai ziceau ca trebuie sol bine drenat, cu mult compost si udati. Am prajit cartofi dulci dar ai mei s-au strambat ca cica parca ar fi morcovi copti🙂

      Răspunde

  8. Mihaela C.P.
    Feb 10, 2014 @ 17:52:24

    Si eu am comandat pe net de la una, care nu mi-a ales macar cartofii sa fie intregi, frumosi, mi-a mai bagat si cativa taiati sau stricati la pretul destul de mare.Apoi am vazut la Metro de vanzare🙂.

    Răspunde

  9. Ioana
    Mai 25, 2014 @ 20:09:05

    Deci cartofii au fost comandati din Romania? Ma bate mama la cap sa ii gasesc. Imi dai te rog si mie informatii de unde pot comanda? Multumesc!

    Răspunde

  10. MNiko
    Iul 14, 2014 @ 18:54:16

    Bun, acum m-am lamurit si eu ce-i cu acesti cartofi albastri. Multumesc de articolul educativ.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: