Trandafirata

Am mai gasit niste trandafiri de dulceata si mi-am zis sa incerc o reteta mai putin cunoscuta. E ca o socata, dar facuta cu petale de trandafiri. Am luat un borcan de 3 litrii in care am pus o cana de zahar, o lamaie felii si petalele de la vreo 5 trandafiri de dulceata. Apoi am umplut borcanul cu apa calda, am amestecat pana s-a topit zaharul, am pus un capac deasupra si l-am lasat pe masa in bucatarie.

trandafirata

Am amestecat in borcan de cate ori treceam prin bucatarie, iar a doua zi amestecul era aproape gata.

24 ore

In mod normal se lasa pana devine putin sifonata, insa noua nu ne place nici socata sifonata, asa ca am strecurat-o inainte sa se sifoneze.

trandafirata

Super buna si aromata. Servita rece, un deliciu 🙂

trandafirata1

Anunțuri

6 comentarii (+add yours?)

  1. vasi
    Iun 30, 2014 @ 06:12:00

    Apa de trandafiri ai incercat vreodata sa faci? Stii metoda?

    Răspunde

  2. Dani
    Iun 30, 2014 @ 06:52:14

    Da, da, e super buna 🙂 Sa incerci si cu miere. Poti folosi si trandafiri din cei obisnuiti, doar sa fie parfumati.

    Răspunde

  3. Elisa
    Iun 30, 2014 @ 13:09:44

    Eu am facut acum mai multi ani, cand zaharul era „la liber” 😀 Am pus si lamai taiate si multe petale, cate erau la un moment dat. Foarte buna! Si ce caldura e azi…!!!

    Răspunde

    • greenzonelife
      Iun 30, 2014 @ 13:12:17

      Mie cu o cana de zahar la 3 litrii de apa mi s-a parut prea dulce, cred ca merge si cu mai putin, sau eventual diluata dupa ce e gata.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: