Alte visine

Incerc mereu sa gasesc solutii de stocare a fructelor fara a folosi prea mult zahar. Asa ca m-am socotit eu ce sa mai fac cu inca o tura de visine. M-am gandit sa le pun la congelator, insa cum nu dispun de congelator decat cel incorporat in frigider, nu doream sa-mi ocup tot spatiul, insa totusi vroiam cateva fructe proaspete pentru pus in iaurt sau placinte. Asa ca mi-a traznit o idee. Am curatat visinele de samburi.

visine

Le-am trantit in robot si le-am tocat bine.

tocate

Apoi le-am trecut prin strecuratoare si am obtinut un sirop gros.

suc

Si niste visine stoarse.

stoarse

Visinele astfel stoarse le-am pus pachet la congelator.

la congelat

Iar siropul l-am pus la fiert.

fierbe

Spuma luata de pe siropul care fierbea am amestecat-o cu niste biscuiti sfaramati si am transformat-o intr-o budinca delicioasa.

budinca

Pe cand a scazut siropul cam o treime, am adaugat o cana de zahar, doar cat sa nu fie acreala curata, si l-am mai fiert putin, obtinand un sos gros. L-am pus la borcan si apoi am pus borcanele la frigider de siguranta.

sos

O sa-l folosesc in amestec cu iaurt sau la preparat inghetata 🙂

Anunțuri

4 comentarii (+add yours?)

  1. vasi
    Iul 04, 2014 @ 10:04:07

    Da stiu ca scoti tot untul dintr-un fruct :)) Cu samburii nu ai facut nimic? Poate o semanare intr-o cutiuta ceva…este imposibil sa ii fi aruncat, zic bine?
    Pupici!

    Răspunde

  2. nelucraciun
    Iul 04, 2014 @ 20:24:54

    Da borcanele alea de Nescafe nu rasufla?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: