Inca o tura

Busuiocul meu a luat-o razna de tot. A crescut atat de mare incat firele de pepene galben s-au catarat pe el. Acum stateam si ma gandeam, il las acaparat de pepene sau il tund si il pun la congelator. Tuns. M-am apucat frumusel de desfacut carcei de pepene de pe firele de busuioc, apoi l-am tuns frumos si am curatat frunzele de pe tulpini. Rezultatul – un castron plin.

frunze busuioc

Le-am tocat in robot cu putin ulei de samburi de struguri pana a rezultat o pasta. Daca prima tura de busuioc am pus-o intr-o punga vidata, acum m-am smecherit si mi-am cumparat pliculete cu zip, numai bune cat sa incapa o portie decenta de pus la congelator diverse.

zip

Cred ca iarna asta voi manca multe feluri asezonate cu busuioc 🙂

pesto

Anunțuri

6 comentarii (+add yours?)

  1. Vaca Verde
    Iul 25, 2014 @ 10:27:50

    Ooo, buna idee asta cu plicurile zip, o voi prelua! Multzam si spor!

    Răspunde

    • greenzonelife
      Iul 25, 2014 @ 10:30:09

      Obisnuiam sa folosesc plicuri mici zip pentru seminte, si apoi mi-am zis de ce sa nu folosesc si pentru a portiona diverse chestii mai curgatoare de pus in congelator 🙂 Ma bucur ca ti-a folosit ideea mea.

      Răspunde

  2. Dani
    Iul 25, 2014 @ 12:36:04

    La fel de bine poti congela pasta in tavitele cu cuburi pentru gheata si apoi cuburile gata inghetate le depozitezi cum vrei, intr-un recipient sau o punga. Dar si cum ai facut tu e perfect 🙂

    Răspunde

    • greenzonelife
      Iul 25, 2014 @ 12:38:57

      Nu prea am loc in congelator pentru tavita, dispun doar de compatimentul acela mic din cadrul frigiderului si deja e aproape plin. Un congelator mare e pe lista 🙂

      Răspunde

  3. Elisa
    Iul 25, 2014 @ 14:32:02

    La mine busuiocul a luat-o mult inaintea ardeilor si ii ecrana de tot, ei ramanand mici si busuiocul se extindea, asa ca il smulgeam si-l replantam pe unde nu facea „umbra”.
    Eu il pun in congelator spalat, svintat si vidat cat pot eu sa aspir :)))) asa cum pun si celelalte frunze verzi. De ce in combinatie cu ulei, poti folosi uleiul atunci…

    Răspunde

    • greenzonelife
      Iul 25, 2014 @ 14:41:09

      Am pus ulei doar putin, cat se se transforme mai usor in pasta frunzele tocate. Pot considera ca e o baza pentru un viitor pesto la care voi adauga parmezan si seminte de pin, sau orice alt fel de nuci.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: