Verdeturi la congelator

O alta metoda de a pastra verdeturile peste iarna este congelarea lor in cuburi cu apa. Dupa cum deja stiti am pus o tona de busuioc la congelator si se pare ca voi continua sa pun. Asa ca daca am de unde am zis sa experimentez putin. Asa ca am toaletat busuiocul si m-am ales cu o mana buna de frunze.

busuioc

Pe care le-am tocat potrivit cat pentru a fi puse in mancare

tocate

Apoi le-am aranjat frumos in celulele unei tavite pentru cuburi de gheata

simple

Si am turnat apa peste ele cat sa le acopere

cu apa

close

Si le-am pus la congelator pana au inghetat bocna🙂

inghetate

Apoi le-am scos din tavita

scoase

Le-am pus intr-o punga si inapoi in congelator pana la viitoare utilizare

punga

Daca aveti suficiente tavite, sau spatiu in congelator, le puteti pastra direct in tavite.

6 comentarii (+add yours?)

  1. Maria
    Aug 22, 2014 @ 07:47:56

    De ce asa si nu pur si simplu taiat si pus in pungi? Nu stiu, intreb si eu. Mi se pare ca doar pus in pungi ocupa mult mai putin loc decat in cuburi de gheata.

    Răspunde

    • greenzonelife
      Aug 22, 2014 @ 07:55:25

      Pentru ca asa e portionat, nu trebuie sa dezgheti toata punga sau sa te lupti sa tai o bucata inghetata. Iei un cub si il pui la mancare.

      Răspunde

  2. simf
    Aug 22, 2014 @ 09:43:49

    merg si cuburi congelate de unt + verdeata, tot fix de-o portie.

    Răspunde

  3. Carmen
    Aug 24, 2014 @ 07:58:47

    Orice metodă e bună, numai să ai verdeaţă la iarnă.
    Cuburile tale arată foarte frumos.

    Am văzut la emisiunea lui Jamie două metode de care aminteaţi şi voi mai sus:
    1. verdeţuri pisate în mojar, un pic de sare, un pic de ulei, la final se pun în alveolele de făcut cuburi de gheaţă, la congelator
    2. se încorporează verdeţurile tocate în unt, se face un batonaş ca de salam şi se pune la congelator

    Tarhonul merge nemaipomenit de bine în oţet.
    E bun la ciorba de ciolan afumat, cu tarhon – reţetă pe care mi-a dat-o cineva de la Cluj. Şi pe care o fac din când în când, e bună-bună.
    Obişnuieşti să faci ciorbă de afumătură cu tarhon?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: