Churros

Exista mai multe variante, diverse retete, diverse forme de prezentare. Eu insa le-am facut pe cele mai simple si sub forma de gogosele.

Aluatul cel mai simplu posibil pentru churros: 1/2 cana lapte, 1/2 cana apa, 3 linguri unt, 2 lingurite zahar, 1 cana faina, ulei pentru prajit. Se incalzeste pe foc apa, laptele si untul pana aproape de fierbere apoi se ia de pe foc si se adauga zaharul si faina si se amesteca bine pana nu mai raman cocoloase.

aluat

Apoi se pune aluatul la prajit in ulei foarte fierbinte

la prajit

Si se prajesc pana se rumenesc

churros

Apoi se servesc cu ciocolata

cu ciocolata

Nu faceti gresala mea, sa le faceti seara, ca nu va mai puteti opri din mancat si e cam periculos 🙂

Reclame

8 comentarii (+add yours?)

  1. Elisa
    aug. 23, 2014 @ 12:45:54

    Dar cine le umfla ca pe gogosi, ca n-ai zis de praf de copt sau altceva 😦 ?

    Răspunde

  2. Elisa
    aug. 24, 2014 @ 10:22:52

    Este cam ca eclerul, doar ca nu se coc ci se frig, m-am prins. Fac si eu cu dulceata de capsune ca sa vad cum mi-a iesit :))))))))))

    Răspunde

  3. fiordaliso
    aug. 24, 2014 @ 11:48:44

    La greci am vazut mini-gogosele din astea glazurate cu miere.
    Mai nou cand intru la tine musai sa gatesc 🙂

    Răspunde

  4. Miruna Vlad
    aug. 25, 2014 @ 15:25:52

    Daaa, dimineața, la cafea, nebunie…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: