Am inceput curatenia de toamna

Busuiocul meu incepuse sa dea semne de ofilire, asa ca am jumulit ce s-a ma mai putut si am pus frunzulitele la uscat pentru ceai, ca la congelator am destul, iar florile pentru buchet. Inca nu imi vine sa cred cat de multifunctionala e copaia mea 🙂

busuioc

Si daca tot am golit ghivecele cu busuioc, nu toate, au mai ramas vreo 4 cu busuioc genovez si rosu cret, si am eliberat ceva spatiu la lumina, am mutat acolo jardinierele cu sofran, care a inceput deja sa-si arate capsorul.

sofran rasarit

Apoi m-am enervat pe niste tufe de ardei iute care au hotarat ele acum ca ar fi momentul cel mai bun din an sa se umple de flori pe varfuri, dupa ce de pe vreo 5 tufe am obtinut un singur ardei toata vara. Normal ca l-am lasat sa se coaca ca sa nu-i pierd samanta.

ardei

Astfel am mai obtinut putin spatiu si am mai facut niste manevre de mutat plante care s-au trecut undeva mai la intuneric, iar cele care rezista verzi peste iarna undeva mai sus, la lumina. Mai am de cules cateva tufe da alte soiuri de ardei iuti, insa ii las sa se coaca bine, apoi ii culeg. Si astfel am dat startul curateniei de toamna 🙂

Reclame

4 comentarii (+add yours?)

 1. Carmen
  sept. 30, 2014 @ 19:13:10

  🙂 Gând la gând! Şi eu tot preocupări legate de busuioc am avut! 🙂

  Răspunde

 2. nelucraciun
  sept. 30, 2014 @ 20:31:49

  Ardeiul ala iute probabil e un soi de zi scurta, adica vine de undeva din apropierea ecuatorului, unde zilele sunt scurte. Acum, scurtandu-se ziua, a simtit si el ca are intrunite conditiile necesare, fara sa se gandeasca, saracu’, ca vine frigul!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: