Sezon de toporasi

Au inceput sa infloreasca toporasii, asa ca se cere un zahar de toporasi

toporasi

Bzzzzz si gata🙂

zahar

Se intinde intr-o tava la uscat apoi se pastreaza intr-un borcan inchis ermetic si se foloseste la ce vreti voi sa aromati.

6 comentarii (+add yours?)

  1. lidia
    Mar 27, 2015 @ 23:14:16

    Numai chestii interesante vad pe blogul tau.
    1. N-am mai auzit de zahar de toporasi
    2. tot nu stiu cum sunt salatutele
    3. am facut si eu pane din castraveti murati si nu sunt rai deloc. Sotul i-a mancat rapid, bine ca am mancat eu inaintea lui altfel ramaneam fara.
    Lidia

    Răspunde

    • greenzonelife
      Mar 28, 2015 @ 09:48:38

      Se poate face zahar aromat cu orice flori comestibile parfumate: trandafiri, lavanda, menta indiana (monarda didyma) si multe altele. Salatelele sunt astea, li se mai spune si untisor. Si noua ne-au placut neasteptat de mult castravetii murati pane🙂

      Răspunde

  2. Dani
    Mar 28, 2015 @ 15:30:11

    Undeva am vazut si ceva comestibil cu liliac. Cred ca un vin de liliac, dar n-am salvat reteta. Acum ca ma vazut toporasii tai, mi-am amintit de ea 🙂

    Răspunde

    • greenzonelife
      Mar 28, 2015 @ 21:33:23

      Da, stiu, se fierb flori de liliac in vin rosu si se face ceva tratament pentru menstruatie abundenta sau cam asa ceva, am auzit si eu cand eram mica🙂

      Răspunde

  3. Vaca Verde
    Mar 31, 2015 @ 17:13:04

    wow, ce frumos e! imi inchipui ce aroma… ia sa fac si eu! nu am incercat niciodata zahar cu flori, doar cu menta… multam de pont!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: