Jeleu auriu

M-am cam plictisit de clasica dulceata de papadie si am incercat o combinatie, foarte reusita as zice, daca ne luam dupa rezultatul final.

Asadar, am folosit doar petale de papadie, fara cotor, sa fi fost cam cat tii in causul palmelor

papadie

Am fiert un sirop din jumatate kg de zahar si cam un litru de apa

sirop

Pana a fiert siropul am curatat de pielite o portocala mare

portocala

Am pus petalele de papadie sa dea un clocot in sirop

papadie in sirop

Apoi am adaugat si portocala

cu portocale

Am lasat sa fiarba o vreme apoi am strecurat si am pus din nou la fiert pana s-a legat si a luat consistenta de jeleu. Spre final am pus si zeama de la o lamaie

final

Turta scursa nu ma aruncat-o, cum sa arunci bunatate

turta

Am facut-o mici gramajoare si am lasat-o la uscat, in loc de bomboane

bombonele

Si produsul finit arata cam asa

jeleu

Jeleu de papadie cu portocala 🙂

La urmatoarea tura o sa adaug si niste ghimbir. S-ar putea chiar sa inlocuiesc portocala cu greph roz.

Anunțuri

8 comentarii (+add yours?)

  1. Dani
    Apr 28, 2015 @ 12:13:40

    Ca o miere 🙂

    Răspunde

  2. Elisa
    Apr 28, 2015 @ 12:37:16

    Daca ar fi fara zahar, as face si eu; e plina curtea de papadii si mai urmeaza, dar imi plac, ele sunt „Soarele pe Pamant” :)))))))) Sa- mi spui ce miros si ce gust are. La iarna, fireste.

    Răspunde

    • greenzonelife
      Apr 28, 2015 @ 12:40:38

      Doar nu crezi ca am inchis borcanul si gata 😛 normal ca am lins oala. Gustul e special, dulce si aromat, ca o miere cu aroma subtila de portocala. Poti folosi fructoza in loc de zahar, sunt diferite variante, sau chiar miere.

      Răspunde

  3. pisicaneagra11/blackcat11
    Apr 29, 2015 @ 08:12:04

    esti incredibila! 🙂

    Răspunde

  4. cristina
    Apr 29, 2015 @ 08:13:39

    la fel ca pisicaneagra zic si eu, Doamne cate iti mai dau prin cap! ce-i fain e ca-ti si ies, nu dai rateuri (sau nu ni le arati noua aici? 🙂 ). felicitari!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: