Biscotti

Nu stiu daca v-am spus pana acum sau nu, dar va spun oricum, unul din putinele mele prosturi preferate la tv este paprika, de fapt mai am doar doua :D

Si cum stateam eu aseara, ca doar era sarbatoare si nu puteam sa crosetez sau sa spal, arunc un ochi pe tv. Si acolo tocmai coceau niste doamne biscotti. Atat de simpla e reteta incat a fost musai sa fug in bucatarie si sa fac o portie. Ale lor erau cu migdale si ciocolata, eu n-am avut migdale ci alune. Asadar va spun si voua poate va fac pofta.

3 oua si 225 gr zahar se freaca bine pana se albesc

ou

Se prajesc, in cazul meu alunele, vreo 65 de grame, sau ce aveti la indemana (migdale, fistic, nuci)

alune

Apoi se toaca nu prea marunt

tocate

Se toaca si ciocoalata cu lapte, tot vreo 65 grame, nici aia prea marunt, si se amesteca impreuna cu alunele si ouale apoi se adauga si 250 gr faina si un praf de copt

aluat

Cu putina faina se formeaza doua suluri din aluatul moale, eu insa n-am mai avut chef sa fac faina prin bucatarie doar pentru operatiunea asta si am pus cu lingura in tava doua siruri. Le-am copt la foc potrivit 20 minute

piscota

Le-am lasat la racorit vreo 10 minute apoi le-am taiat felii

felii

pe care le-am pus din nou la copt cate 10 minute pe fiecare parte la foc mic de tot

prajite

Poftiti de serviti

rozeta

Sunt niste prajiturele destul de tari, care la italieni se servesc cu cafea si care rezista in timp, asta daca nu le mancati pe toate in momentul in care le-ati scos din cuptor😀

close

Zi faina sa aveti!

6 comentarii (+add yours?)

  1. Dani
    Oct 15, 2015 @ 17:58:07

    Imi plac mult pesmeciorii dulci si ma fericesc ca ii pot cumpara la brutaria din sat, fiindca acasa ii fac rar. Sunt foarte buni cu cafeau calda sau langa un vin dulce, alb, mai ales cand n-ai prajutura la indemana. Si se pastreaza foarte bine.

    Răspunde

  2. Elisa
    Oct 18, 2015 @ 17:54:24

    M-am uitat de doua ori, nu vad grasime in reteta, sunt fara grasime? Fac si eu chiar acum, dar cred ca musai si grasime, nu?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: