Mousse delicios

Eu, mare mancatoare de ciocolata, dar in cautare mereu de bun si nou, am zis sa incerc si o varianta mai „sanatoasa” de ciocolata. Am cautat pe net si am gasit o reteta care parea ca mi se potriveste.

Mousse de avocado cu ciocolata, dar eu m-ai degraba i-as zice mousse de ciocolata cu aroma de portocale, ca desi avocado e ingredient de baza, nu afecteaza in niciun fel gustul acestui mousse delicios.

Se iau 2 avocado, 2 linguri de cacao, 2 linguri de miere si 50-60 ml suc proaspat stors de portocala si se amesteca bine in blender pana se transforma totul intr-o pasta spumoasa. Reteta zica ca ar iesi 6 portii, asta pentru cineva care vrea doar sa murdareasca pahare😛 Mie mi-au iesit doar doua si cu siguranta daca eram singura o mancam pe toata🙂

mouse

Cred ca de acum inainte asta va fi noul desert de duminica la noi in familie :)

8 comentarii (+add yours?)

  1. cristina
    Dec 14, 2015 @ 09:29:44

    Aaaa, suna extraordinar de bine, mai e si de post, deci se va incerca! Am o singura problema: cum se alege avocado potrivit? De unde stii tu pe care sa il cumperi? Mie mi se pare ca toate arata la fel si habar n-am daca sunt coapte sau nu.

    Răspunde

    • greenzonelife
      Dec 14, 2015 @ 09:39:27

      Pai eu fac asa: in primul rand caut sa aibe codita, apoi il pipai, nu apesi foarte tare, trebuie sa fie putin moale, dar sa opuna totusi rezistenta, nu sa fie mamaliga, apoi, cu unghia impingi usor codita, acel bumb mic, daca pica usor e bun, daca trebuie sa impingi mai tare nu e copt. Cele fara codita sunt prea copate, le-a picat singura. Cam asta ar fi🙂

      Răspunde

  2. cristina
    Dec 15, 2015 @ 08:48:09

    multumesc. o sa incerc cat de curand.

    Răspunde

  3. Gabriela
    Dec 17, 2015 @ 07:28:40

    E bun pontul cu avocado; nici eu nu ma descurc sa il cumpar potrivit de copt. Iar mousse-ul arata chiar delicios!

    Răspunde

  4. cristina
    Dec 22, 2015 @ 16:12:53

    Actualizare: cumparat conform indicatiilor 2 avocazi. Desfacut unul – casuta samburelui neagra. Curatat negreala, pus ingredientele – rezultat dezamagitor, mousse amar amar amar.
    Povestit a doua zi la birou. Colega cumparat 8 avocazi. Facut desert, adus si mie. DELICIOS!
    Acuma … toanta am fost eu, dar nu m-am prins unde am gresit, caci avocado-ul cumparat de colega era mai tare decat scrie la indicatii, iar ea a si confirmat ca nu era copt. Sa risc si eu sa fac cu necopt?

    Răspunde

    • greenzonelife
      Dec 22, 2015 @ 22:23:08

      Daca e negru langa sambure nu e bun, se arunca, degeaba il cureti. Am patit si eu asa cu unul de-l uitasem mai multe zile in cosul cu fructe. Necopt eventual sa-l iei si sa-l mai lasi pe masa in bucatarie cateva zile.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: