Branza si bonus

In cartea de v-am zis ca scrie multe chestii interesante despre kefir, am gasit ca se poate face si branza din kefir. Am lasat inca o zi la temperatura camerei kefirul scurs de pe granule si astfel s-a separat foarte frumos partea grasa de zer. Am luat apoi o bucata de panza deasa si am pus-o in sita si am turnat in ea continutul borcanului

scurs

Am lasat la scurs cateva ore si m-am ales cu branza, pufoasa, cremoasa, usor acruta

branza

Merge de minune amestecata cu diverse ierburi si unsa pe paine.

Partea care mi-a placut mie e zerul ramas, pe care l-am folosit la facut balmos. Imi era asa de dor de balmos incat a fost musai sa fac o portie. Sunt fel de fel de retete, eu am facut cum stiam de la mama: zer, iaurt in completare ca nu am avut indeajuns zer, unt, oua si cascaval.

ingrediente

Se amesteca bine si se pune la fiert. Cand clocoteste se adauga in ploaie malaiul si se fierbe la fel ca mamaliga

fiert

Se serveste aburind

servit

Langa o farfurie cu supa de spanac

supa spanac

Yummmy!

Anunțuri

4 comentarii (+add yours?)

  1. cristina
    Mar 23, 2016 @ 12:17:11

    desavarsit.

    Răspunde

  2. Vasi Dubreu
    Mar 23, 2016 @ 14:18:13

    Deci soro, cum ti se pare activitatea de ” branzar”?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: