Ghee

Ghee este untul fiert si transformat intr-o grasime care se poate apoi folosi la gatit la fel ca untul, insa cu o durata de viata mult mai lunga decat a untului simplu.

Pentru ca am facut unt cu aparatul doar pentru a vedea daca functioneaza, dar in acelasi timp aveam unt de consum in frigider, am hotarat ca untul obtinut cu aparatul sa-l transform in ghee pentru a evita deteriorarea lui.

Am pus untul intr-o craticioara

unt

si l-am pus pe foc mic pana s-a topit

topit

Incet s-a ales spuma deasupra

spuma

pe care am cules-o

spuma adunata

apoi am lasat untul sa fiarba la foc mic de tot

spumuit

pana s-a facut translucid

fierbe

dupa care l-am luat de pe foc si l-am lasat putin sa se racoreasca si sa se aseze la fund eventualele resturi

gata

apoi am strecurat lichidul printr-o panza deasa

la strecurat

in care au mai ramas cateva reziduuri

reziduuri

si l-am pus la borcan

strecurat

Aur lichid ? Ghee 🙂

ghee

Daca aveti unt in exces, aceasta este cea mai buna metoda de a-l pastra mai mult timp.

Anunțuri

8 comentarii (+add yours?)

  1. cristina
    Mai 09, 2016 @ 16:40:24

    Despre ghee citisem mai demult sau vazusem la TV ca are si niste extraordinare proprietati curative. Poate ar fi bine sa cauti pe net despre asta, inainte sa o folosesti la prajit 🙂
    Daca gasesc eu, iti arat.

    Răspunde

  2. o femeie
    Mai 10, 2016 @ 11:33:03

    noi cand luam prea mult unt, o parte il congelam. Ghee nu am facut niciodata, nu stiu la ce l-as folosi.
    (noi suntem mari consumatori de unt de ferma, fie tartinabil, fie peste legumele fierte).

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: