Sucuri de casa

Anul asta am reusit sa culeg la timp soc si salcam ca sa fac socata si salcamata 🙂 De fapt, e doar un suc obtinut din flori. Se poate face din aproape orice flori comestibile.

Am pus 3 l apa, 10 linguri zahar, zeama de la o lamaie si o jumatate de lamaie taiata felii subtiri in fiecare borcan, plus vreo 3 maini de flori.

Socata

socata

Salcamata

salcamata

Dupa fix trei zile de stat pe masa in bucatarie, timp in care le-am mai agitat din cand in cand, le-am strecurat. Nu ne place fermentata, e mai gustoasa asa, si copilul o bea mai cu placere. Daca va place carbogazoasa puteti sa o lasati mai mult. Gustati si cand considerati ca e pe gustul vostru o puneti in sticle la frigider.

Cea mai galbuie e socata, cea mai alba e salcamata. La fel de gustoase ambele.

suc

Perfecta rece, cat sa abureasca bine paharul 🙂

Anunțuri

9 comentarii (+add yours?)

  1. Trackback: Sucuri de casa — Gradinar caut gradina – Literele sufletului meu
  2. Dani
    Mai 29, 2016 @ 20:18:45

    Si eu tot asa le trag in sticle, dupa trei zile. Am observat ca in frigider continua sa se aciduleze, mai ales daca adaug miere.

    Răspunde

  3. fiordaliso
    Mai 30, 2016 @ 11:22:50

    Ma intreb cum ar fi din trandafiri…

    Răspunde

  4. arakelian
    Mai 31, 2016 @ 08:58:18

    daca o vreau usor acidulata si mai rapida, scap o urma de drojdie in socata.
    Salcamata nu am facut niciodata! E la fel de fain pe cat miroase?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: