Boabe fierte

Cateodata mi se face dor de copilarie, de serile reci de toamna in care stateam cu bunicii mei la povesti la „gura sobei” si mancam floricele de porumb facute din porumbul acela alb cu boabe mici cu coltisor sau boabe de porumb fierte in sirop de zahar.

Din fericire am gasit un pumn de boabe albe de floricele, sper sa le pot germina la primavara 🙂

porumb-de-floricele

Azi mi-am propus sa-mi fac o portie de boabe fierte, poate imi mai trece putin dorul.

Am pus cativa pumni de boabe de porumb uscat la inmuiat in apa pentru cateva ore, se poate lasa si peste noapte.

la-inmuiat

Am spalat bine boabele si le-am pus la fiert in multa apa, trebuie sa fiarba destul de mult timp, pana boabele „infloresc”, adica se umfla si plesnesc. Cam doua ore 🙂

la-fiert

Cand sunt aproape gata, se pune zaharul dupa gust si se mai fierb o vreme, pana scade toata zeama, ramanand un sirop gros.

Se servesc calde, cu miere, nuci, scortisoara, sau doar simple, in siropul format din zeama in care au fiert.

boabe-fierte

Dor de copilarie 🙂

Anunțuri

6 comentarii (+add yours?)

  1. SufletNeînțeles
    Sep 26, 2016 @ 16:03:53

    Nu știam că se pregătesc și așa, mersi!

    Răspunde

  2. o femeie
    Oct 05, 2016 @ 18:28:48

    uuuu….ce am uitat !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: