Pere in sirop de vin

Daca tot a plouat putin si s-a mai racorit am indraznit sa dau si eu drumul la cuptor pentru un mic dezamat. Pere in sirop de vin pentru iarna 🙂

Reteta originala era pentru 2 borcane de 1 litru: 125 gr zahar, 500 ml apa, 500 ml cidru sau vin (au am ales vin), 1.5 kg pere mai micute si nu foarte coapte, cuisoare, scortisoara. Eu am facut 6 borcane, asa ca am triplat reteta.

Am in gradina mamei un par care se coace la mijloc de august, asa ca la acest moment sunt perfecte pentru aceasta reteta, putin necoapte.

Se curata si se taie in jumatate perele, punandu-le in apa putin sarata sa nu se oxideze

Se „decoreza” fiecare jumatate de para cu cate una-doua cuisoare

si se pun in borcane sterilizate

In fiecare borcan se pune cate un betisor de scortisoara

Se fierbe apa cu zaharul pana se dizolva zaharul

Se pune vinul si se da din nou in clocot

Se toarna fierbinte peste pere in borcane

Se pun capacele pe borcane fara a se insuruba si se dau borcanele la cuptor pentru o ora, apoi se scot si se insurubeaza capacele imediat si se lasa asa pana se racesc. Eu le-am invelit sa nu le fie frig 🙂

Se servesc cu inghetata si ciocolata 😛

Cred ca nu le apuca iarna 😀

Anunțuri

6 comentarii (+add yours?)

  1. cristina
    Aug 09, 2017 @ 08:06:36

    Mai mult ca sigur nu le apuca iarna, la cat de apetisante par. Multumim de reteta, suna fain.

    Răspunde

  2. Dani
    Aug 09, 2017 @ 10:50:12

    Curat dezmat !

    Răspunde

  3. fiordaliso
    Aug 09, 2017 @ 15:54:18

    Asta se cheama gradinarul ametit 🙂
    Nici la mine nu le-ar apuca iarna.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: