Cherry la borcan

In gradina bunicilor se coc cherry in stil mare. De astea am semanat, de astea am 😛

Mai mancam din ele, mai uscam, dar am vrut si sa pun pe iarna cateva intregi. Am gasit diverse retete, am ales ce mi s-a parut mie interesant si am facut asa:

Am pus rosiutele in borcanele de 400 gr cu o lingurita de sare si una de zahar

Am umplut borcanele cu apa

Le-am pus la dunst o ora si le-am lasat la racit in oala in care au fiert

Deoarece se inmoaie considerabil din cauza tratarii termice sunt bune pentru ciorba sau sos la iarna.

Sper sa reziste 🙂

Reclame

10 comentarii (+add yours?)

  1. Doina
    aug. 18, 2017 @ 14:30:22

    Sunt si mai faine fierte fara apa, doar cu sucul pe care il lasa.

    Răspunde

  2. Elisa
    aug. 18, 2017 @ 15:28:15

    Green, eu am niste borcane facute asa din 2009 in pivnita si erau rosii mici cat nucile dar tari (import usa) si da, le-am folosit la mancare. Am pus deasupra crengute de busuioc. Nu le mai folosesc, doar ca-ti zic ca reteta asta e cu bataie lunga :)))
    N-am cules cherry, sunt atat de aspectuoase si cum nu stiu ce sa fac cu ele, le las pentru admirat 🙂
    De doi, trei ani pun rosii in bulion, adica decojesc rosiile carnoase, le tai in doua sau in patru sa intre in borcan apoi torn bulionul fierbinte peste ele, capacesc si le mai fierb si la duntz.Asa le folosesc cu placere in orice mancare gatita.

    Răspunde

  3. fiordaliso
    aug. 21, 2017 @ 08:40:42

    Mama mea face bulion din soiul asta, e foarte gros si nu trebuie fiert mult. Eu puneam candva niste rosii taiate cubulete la borcan, le foloseam pentru bruschete, dar m-am lenevit in ultima vreme 🙂

    Răspunde

  4. C. Raluca
    aug. 29, 2017 @ 09:41:00

    Mama,in fiecare an, pune rosii (indiferent daca st chery sau nu) asa la borcan! Iarna le foloseste la mancare insa eu si ea suntem inebunite sa le mancam asa cu putin ulei de masline si o ceapa tocata! Anul viitor as vrea sa imi pun si eu in balcon 2-3 fire de rosii, asa de capriciu daca recolta nu voi avea… 😀 Succes si spor pe mai departe

    Răspunde

  5. o femeie
    sept. 12, 2017 @ 17:00:00

    de ceva ani nu am mai facut. Poate incerc anul asta, merci de inspiratie!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: