Experimente kombucha

Am primit doua SCOBY (Symbiotic Culture Of Bacteria and Yeast) de Kombucha acum vreo doua saptamani. Le-am dus acasa, le-am facut ceai negru indulcit cu zahar si le-am cazat frumos cate una intr-un borcan cu 2 L de ceai.

Trebuia sa refac ceaiul si sa imbuteliez bautura dupa 7-10 zile dar am fost prinsa cu alte cele si nu am apucat. Asa ca intre timp m-am ales cu inca doua SCOBY si niste otet. Da, daca kombucha e lasata mai mult peste ciuperci, se transforma in otet.

Pana gasesc cui sa dau din ele m-am apucat de documentat si experimentat. Am gasit pe net ca de fapt nu e musai doar ceai negru, ca merge cu orice fel de ceai dar sa nu aibe proprietati antiseptice, gen ceai de menta. Se poate face din ceai verde, rooibos, chiar si din flori de soc.

Apoi am aflat ca poti sa tai ciuperca in bucati mai mici, ceea ce am si facut cu una dintre ele si am folosit-o in experiment. Celelalte trei le-am cazat in borcanul cu „otet”.

Am facut cate un litru de ceai verde, rooibos si ceai negru.

Am pus cate un sfert de ciuperca in cel verde si rooibos si doua sferturi in cel negru, pana ajung azi acasa si-mi caut socul sa fac si din ala o portie.

Tineti aproape sa aflati rezultatul 🙂

Reclame

5 comentarii (+add yours?)

  1. fiordaliso
    aug. 09, 2018 @ 14:43:46

    Interesant, sa-l incerci si sa ne spui cum este. Atata m-am sucit si invartiti si eu daca sa-mi iau sau nu, ca as incerca de toate. Doar ca nu as vrea sa inghit prea mult zahar, am tot citit ca transforma zaharul in… nu stiu ce ca nimeni nu spune ceva clar. Ai idee daca in produsul final se mai poate spune ca se regaseste zahar, sau are alte proprietati?

    Răspunde

    • greenzonelife
      aug. 09, 2018 @ 14:49:01

      Eu ma iau dupa ce zice Wiki: „Sucrose is converted, biochemically, into fructose and glucose, and these into gluconic acid and acetic acid”. Acuma nu stiu ce procent de zahar se afla in produsul final, dar oricum e vorba cam de trei linguri de zahar la un litru de apa, cantitate care o pui in mod normal intr-un ceai, si nu bei un litru pe zi, bei maxim un pahar, ceea ce inseamna, chiar daca tot zaharul ar ramane intact in kombucha, ca bei sub o lingura de zahar pe zi.

      Răspunde

    • greenzonelife
      aug. 09, 2018 @ 14:58:36

      Si daca vrei iti dau cu drag 🙂

      Răspunde

  2. fiordaliso
    aug. 09, 2018 @ 15:35:19

    Esti o draguta, multumesc. Trebuie sa povestim noi, ca si eu ti-am tot promis ceva acum un secol 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: